Followers

Tuesday, May 29, 2012

MANISnya berbaju KURUNG

Kerna senang aku tersenyum
Hati sedih matapun menangis
Saya ucapkan Assalamualaikum
Untukmu wahai pembaca yang manis
 Pada suatu petang , alia berasa sgt bosan sbb xtahu nak buat ape
Lalu utk menghilang bosan alia .
Alia telah pergi ke rumah Dania , mane
la tahu dpt menghilang rase bosan tersebut .

Aina : Assalamualaikum dania .
Sofia : Waalaikumussalam . jemput masuk alia ,
ada ape awk dtg umah sy petang2 ni ?
Aina : Sy bosan la duk kat umah sorang2 urmm .
Awk ade pape cadangan x utk hilangkan bosan ni ?
Sofia : Oke jap sy pkr k .

5minit kemudian....
Sofia : Hahh , sy ade aktiviti nak wat . apa kata kita jalan2 cari hadiah nak x ?
Aina : Bagus jugak idea awk uh . jom la bersiap . 
Sofia : oke jom .

Setelah berjalan2 Aina terkesima dgn satu blog ni nak tahu x nape ? 
Jeng jeng jeng .
Aina : awk 6pk x ape yg sy 6pk ?
Sofia : Ha ape yg awk 6pk ? nape awk mcm terkejut je ?
Aina : Alaaa tgk la uh Blog  Cik Lulu ade buat contest
then nak bgi hadiah la .
Sofia : A'aah la hadiahnyer pula mang de boom .
Xrugi la kita jalan2 cari hadiah hari ni .
jumpe jugak akhirnyer an .
Aina : Yup btol2 . so jom la kita join .
Sofia : oke jom2 xsabar asenyer .

 Pagi2 ke kedai salleh
Ain pun nak joinlah
beli kain di negeri kelantan
menghulurkan tangan tanda perkenalan
Ain join  MANISnya berbaju KURUNG
Dianjurkan oleh Cik Lulu .
Oleh itu , setelah ain membaca ke semua syarat2
Dengan ini , kami akan melaksanakan segala jenis syarat2 hihi .
Sehubungan dgn itu tanpa membuang mase yg ada .
Kita mulakan perjuangan untuk mendapatkan hadiah .



semalam pergi shopping di hari hari
  klik banner ni kalu nak join sekali 
Copy banner adalah salah satu syarat yg mesti dipatuhi .
kalu x terbatal plak peryertaan nanti . 

  Klik banner utk join .

Si pembaca mula tertanya-tanya,
apakah syarat-syaratnya ?
Mudah saja caranya
Dengan senang hati saya copy and paste sahaja
SYARAT-2 PEYERTAAN 

~ WAJIBul gunnah FOLLOW blog lulu :) 

~ buat entry contest " MANISnya berbaju KURUNG " by lulu iy 

~ tag banner tuh dekat link lulu ok :D

~ copy banner + full entry ( dari syarat penyertaan sampai tarikh keramat jeee )

~ gegurl only + berhijab :D

~ sertakan 3 picto yang lengkap berbaju kurung , bertudung AND berseorangan :D . .(solo picha and FULL BODY )

~ picto yang bukan FULL BODY , TAK BERHIJAB , BUKAN SORANG-2 ( bergambo dgn adek , kakak , atuk , nenek ? ) OTOMATIK REJECT ~

~tag 2 member pastikan dorang tawu 

~ link kan entry korang dekat ruang komen (xder otomatik BATOLLL )

~ kurang peyertaan dari 50 orang atomatik pun batal . . hee :D
Sume peserta nak tahu apa hadiahnya an ,
Hadiah yg bakal di menangi sgt lumayan .
Setiap hadiah menjadi pilihan hati . 
Sape bertuah bakal mendapat hadiah ini .
1st prize 
~ kain ela cun melecun 
~ shawl 
~ pashmina 
~2 brooch ( hasil tgn kaki lulu )

2nd prize 
~ kain ela sohmei-2
~ pashmina 
~ brooch (hasil tgn kaki lulu )

3rd prize 
~ pashmina 
~ 2 brooch (hasil tgn kaki lulu )
Setelah melihat syarat2 yg telah dikemukakan
dan hadiah yg menambat hati semua .
Ayuh kita ke langkah seterusnya .

Kata lulu contestMANISnya berbaju KURUNG  di adakan kerana 
nota cintak sebab buat contest :D
~ saje-2 nak bazir duit . . cehhwahhhh 
~ sejuk mata pandang gurl berbaju kurung . . auwwww awesome

 Ayuh kita ke langkah seterusnya ,
ape ye agk2 tuan2 dan puan2 hihi .
oke kita kena letak 3 gambar yg paling photogenic .
hanya tiga je oke . xboleh lebih2.

Dengan ini . ain mempertaruhkan gambar ini .
jeng jeng jeng 
|
|
v
  
Taraaaaa . ain memilih gambar ini 
kerana ain yakin dengan gambar ini boleh membuatkan
ain menang .

 Hope Lulu  tertawan dgn entri yg ku cipta ini .
Moge moge rezeki menyebelahi .
Ini saje la idea yg dapat ku beri .
Kalu menang dapat la hadiah lumayan uh nanti .

anak pak jabik suke makan burger
Jangan lupe ye tag  2 org blogger .

Kata kata lulu
hadiah 100% dari lulu sendirik . . 
juri bukan lulu tapi ayahanda beta , abangda beta , :D and undian rawakkkkkk 

tarikh KERAMAT 19-4-2012  sampai 31-5-2012 
( atau berubah )
Ayuh sume para blogger join semua .
Cepat2 sebelum tarikh 31 mei 2012 berakhir nanti .
Sementara peryertaan masih di buka .
So tunggu pe lagi ???
 
Segala terma dan syarat telah di patuhi .
Kalu bertuah dpt la hadiah nanti .
Mudah mudahan Lulu berpuas hati .
Sekali gus memberikan kemenangan utk kali ini.

Nampak gayanya masa mencemburui kita,
seribu kemaafan ku pohon andai ada terkasar bahasa,
Jika ada contest kali kedua akan ku join lagi 
 semoga kita bertemu lagi .

4 comments:

Mr.B[e]ave[R] said...

nampak gayer x leh la nak join yang ni....xleh pakai baju kurung..hehe

beaver blog:jemput singgah

Mr.B[e]ave[R] said...

alamak xleh arr nak join kalo gini..hehe

blog beaver:jemput singgah

Mr.B[e]ave[R] said...

ala,xdapat la nak join...xleh bagi gambar baju kurung:)

blog beaver:jemput singgah

Mr.B[e]ave[R] said...

xleh join la gini...xdapat bagi baju kurung punye pict:D

blog beaver:jemput singgah