Followers

Tuesday, August 7, 2012

I LOVE BUTIKPINKKU

Kerna senang aku tersenyum
Hati sedih matapun menangis
Saya ucapkan Assalamualaikum
Untukmu wahai pembaca yang manis
 Pada suatu petang , alia berasa sgt bosan sbb xtahu nak buat ape
Lalu utk menghilang bosan alia .
Alia telah pergi ke rumah Dania , mane
la tahu dpt menghilang rase bosan tersebut .

Aina : Assalamualaikum dania .
Sofia : Waalaikumussalam . jemput masuk alia ,
ada ape awk dtg umah sy petang2 ni ?
Aina : Sy bosan la duk kat umah sorang2 urmm .
Awk ade pape cadangan x utk hilangkan bosan ni ?
Sofia : Oke jap sy pkr k .

5minit kemudian....
Sofia : Hahh , sy ade aktiviti nak wat . apa kata kita jalan2 cari hadiah nak x ?
Aina : Bagus jugak idea awk uh . jom la bersiap . 
Sofia : oke jom .

Setelah berjalan2 Aina terkesima dgn satu blog ni nak tahu x nape ? 
Jeng jeng jeng .
Aina : awk 6pk x ape yg sy 6pk ?
Sofia : Ha ape yg awk 6pk ? nape awk mcm terkejut je ?
Aina : Alaaa tgk la uh Butikpinkku ade buat giveaway
then nak bgi hadiah la .
Sofia : A'aah la hadiahnyer pula mang de boom .
Xrugi la kita jalan2 cari hadiah hari ni .
jumpe jugak akhirnyer an .
Aina : Yup btol2 . so jom la kita join .
Sofia : oke jom2 xsabar asenyer .
Dengan tanpa segan silu Mereka pun join Giveaway I love U BUTIKPINKKU .
Dengan ini , kami akan melaksanakan segala jenis syarat2 hihi .
Sehubungan dgn itu tanpa membuang mase yg ada .
Kita mulakan perjuangan untuk mendapatkan hadiah .

Sebelum uh . kita berkenalan dgn penganjur
Giveaway I love U BUTIKPINKKU


semalam pergi shopping di hari hari
  klik gambar ni kalu nak join sekali 

Si pembaca mula tertanya-tanya,
apakah syarat-syaratnya ?
Mudah saja caranya
Dengan senang hati saya copy and paste sahaja
 Cara2 nya:
1) buat 1 blogpost, bermula dengan perkataan.. "I love butikpinkku..."
2) Pastikan anda letak gambar anda yang berkaitan, sekreatif mungkin. 
3) Tag 3 orang rakan anda (dan pastikan mereka tahu).
4) Copy link blogpost anda dan comment di bawah supaya fara buleh trace.
Syarat2:
1) mesti LIKE fanpage butikpinkku, FOLLOW blog butikpinkku
2) Sila LIKE dan FOLLOW link berikut;bifascollections:  fanpage.
KoleksiBiriBiri:  fanpage.
Zana Zakaria:  fanpage dan blog
Gugu Closet: fanpage dan blog
Butterflies Melody: fanpage dan blog
Little Noona Closet : fanpage 

Something Handmade by Nuie: fanpage dan blog

3) Mestilah warganegara Malaysia :)

4) Tarikh tutup: 7 Julai 2012 :) 8 Ogos 2012
  
Sume peserta nak tahu apa hadiahnya an ,
Hadiah yg bakal di menangi sgt lumayan .
Setiap hadiah menjadi pilihan hati . 
Sape bertuah bakal mendapat hadiah ini .

Setelah melihat syarat2 yg telah dikemukakan
dan hadiah yg menambat hati semua .
Ayuh kita ke langkah seterusnya .

Jom kita dengar cerita mereka
Pada suatu hari aina pening memikirkan
Nak pakai tudung ape ke majlis dinner nanti .
Di tambah pula dinner di adakan esoknya .
Tanpa berlengah aina menelefon kawannya sofia
untuk meminta pendapat tentang masalahnya .


Aina : Tut tut tut . Assalamualaikum hello sofia .
Sofia : Waalaikumusalam ye aina . ada ape awk tepon saya pagi2 ni .
Aina : Urmm saya ade masalah ni .
Sofia : Masalah ape . cube awk cter . mane tahu sy boleh bantu .
Aina : Saya tengah pening pikir nak pakai tudung ape utk dinner esok ?
Sofia : Ohh . itulah rupenyer . senang saja aina .
Kat BUTIKPINKKU  ada segala galanyer .
Aina :La betol ke ni ? kalu begitu ptg nanti awk bawa sy ke sana k .
Sofia : Oke bile2 mase pun bole . ptg nanti kita jumpe k .
Aina : Ehh sofia jap . kat BUTIKPINKKU  ada produk
yg boleh menampakkan sy kelainan ke malam dinner nanti x ?
Sofia : Alaaa jgn risau BUTIKPINKKU  jalan penyelesaiannya .
An sy ckp BUTIKPINKKU   ada segala galanyer .
Aina : baiklah . ni membuatkan sy xsabar2 nak ke BUTIKPINKKU 
hehe tq sofia membantu saya . 
Sofia : welcome dear .

Selepas itu aina terus tersenyum lebar
kerana masalahnyer akan selesai . hihi
 pada petangnya aina dan sofia pun
pergi ke BUTIKPINKKU
utk menyelesaikan masalah aina .
Kalu nak tahu , aina begitu teruja terkejut melihat BUTIKPINKKU
Kawan kawan semua nak tgk x ? pasti kawan2 pun turut gembira
seperti aina .

 Seperti dalam perbualan upin dan ipin .
Semua org tertanya tanya ape itu  BUTIKPINKKU  ?
BUTIKPINKKU  merupakan shopping online
yg mejual belbagai jenis produk
Antaranyer shawl , pashmina , accersories , inner dan byk lagi .

Setelah penat berjalan2 .
Jom sume kita berehat sambil mencuci mata
melihat barangan yg ada di  BUTIKPINKKU 

  Antara barangan yg menarik adalah :


 

 



Produk yg di paparkan hanya sebahagian saja .
Kalu nak boleh la terjah ke facebooknya .
BUTIKPINKKU  nama facebooknya .
Pilih saja yg mane berkenan mudah saja an .

Bukan di facebook saja .
BUTIKPINKKU  juga ade blogshop juga .
BUTIKPINKKU  url blogshopnya .
Meh ramai2 ke sana . 


Melihat pelbagai produk butikpinkku yg cantik belaka .
Sungguh menarik hati ini tidak terkata ,
Produk sesuai utk golongan semua  .
Tua dan muda bukan halangannnya .
Apalagi sume ayuh kita ke sana .

Setiap produk trend terkini ,
Harga pula sangatlah berpatutan .
Pasti menepati citarasa pelanggan ,
Kainnya pula pasti berkualiti .


Bagaimana nak menghubungi BUTIKPINKKU ?

Ada banyak cara utk menghubungi BUTIKPINKKU .
Antaranya adalah :

Jom like fanpage BUTIKPINKKU

 like fanpage adalah salah satu syarat .
Ayuh sume kita ke sana .
Sambil berkenalan dan mencuci mata .
Cepat2 like sementara masih ingat .

Cara yg kedua pulak .
kom kita follow blogshopnya .


Di sini ku sertakan sekali link yg ada
http://butikpinkku.com/
blogshop kesayangannya .
Ayuh semua ringankan tangan menfollownya .
Butikpinkku pasti gembira hingga xterkata .

 Tanpa membuang masa yg ada . ku sertakan sekali pelbagai info yg ada
Untuk tontonan pembaca .
Sekarang ni mudah hanya duduk sahaja pun boleh membeli .
xpayah penat2 nak jalan ke hulu ke hilir mencari barang .
zaman sekarang klik sana sini saja .
Kalu nak lebih senang kita bersms sahaja .
Twitter , facebook , dan byk lagi menjadi rangkaian Butikpinkku
melebarkan sayap dlm berniaga .


 Next , kita ke langkah seterusnya iaitu kena
 letak pic yg berkaitan butikpinkku .

Taraaaaa....
ni pic special utk butikpinkku .
sory tulisan xbpe nak lawa hehe .






 Hope cik fara tertawan dgn entri yg ku cipta ini .
Moge moge rezeki menyebelahi .
Ini saje la idea yg dapat ku beri .
Kalu menang dapat la hadiah lumayan uh nanti .

anak pak jabik suke makan burger
Jangan lupe ye tag  3 org blogger .

 Ayuh sume para blogger join semua .
Cepat2 sebelum tarikh 8 ogos 2012 berakhir nanti .
Sementara peryertaan masih di buka .
So tunggu pe lagi ???

Segala terma dan syarat telah di patuhi .
Kalu bertuah dpt la hadiah nanti .
Mudah mudahan butikpinkku berpuas hati .
Sekali gus memberikan kemenangan utk kali ini.

Nampak gayanya masa mencemburui kita,
seribu kemaafan ku pohon andai ada terkasar bahasa,
Jika ada contest kali kedua akan ku join lagi 
 semoga kita bertemu lagi .

1 comment:

TheSofiaKim said...

Hai! nama saya Sofia. hehehe~ Tahniah ye awak dah menang GA butikpinkku. rasa awak memang patut menang pun. hehehe~ Jom ke blog saya :-

http://nurainin-sofia.blogspot.com